Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία σταματά τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ

23.07.2014 | 15:53
STOP για 24 ώρες και σε πτήσεις των Τουρκικών Πολιτικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) για το Ισραήλ .Σε είδηση που αναρτήθηκε στις τουρκικές  ιστοσελίδες,αναφερεται  ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας, μετα τις  αερογραμμές Delta και  Lufthansa που είχαν θέσει σε εκκρεμότητα τις πτήσεις τους στο Τελ Αβίβ, η ίδια απόφαση ελήφθη ξαφνικά και από τις Τουρκικές Πολιτικές Αερογραμμές (THY).

Συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη των Τουρκικών Πολιτικών Αερογραμμών ΤΗΥ, που εκτελούσαν την πτήση Κωνσταντινούπολη-Τελ Αβίβ, γύρισαν πίσω λόγω του προβλήματος ασφάλειας από τις συγκρούσεις στο αεροδρόμιο Ben Gurion. 

Ο σύμβουλος τύπου των Τουρκικών Πολιτικών Αερογραμμών ΤΗΥ, κ. Αλί Γκεντς, σε δήλωση που έκανε, τόνισε : «Οι Τουρκικές Πολιτικές Αερογραμμές, αξιολογώντας τις ισχύουσες συνθήκες, αποφάσισαν να σταματήσουν για 24 ώρες τις πτήσεις τους στο Τελ Αβίβ. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα εξεταστεί και πάλι το θέμα σχετικά με τις πτήσεις» 

Αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σταμάτησαν χθες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ έπειτα από προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines, American Airlines Group και United Airlines ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν ακυρώσεις των πτήσεών τους μέχρι νεωτέρας και ακολούθησαν αναγγελίες για ακυρώσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η γερμανική Lufthansa και η γαλλική Air France.

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως σταματάει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι αύριο, Πέμπτη, και πως παρακολουθεί την κατάσταση.

Η Air Berlin, δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε επίσης πως σταματάει τις πτήσεις της σήμερα, επικαλούμενη την κατάσταση επί του πεδίου. Στη διάρκεια της ημέρας, αρκετές αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια πτήσεων που κατευθύνονταν ήδη προς το Τελ Αβίβ ή τις κάλεσαν να επιστρέψουν.

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al θέλει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλεισθεί στο εξωτερικό εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.


Διαβάστε ακόμη:

Νέα έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για τη Γάζα


Ρουκέτες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ! Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις!Ερντογάν μαινόμενος: "Δεν ξαναμιλάω στον Ομπάμα"!Τουρκία: Δεν πουλήσαμε αλλά... μεταφέραμε καύσιμα στο Ισραήλ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ