Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

IDE: Επικράτηση σε Διεθνή Διαγωνισμό για βλήματα ESSM

02.03.2017 | 21:11
Μια ακόμη εξαγωγική επιτυχία σημείωσε η IDE (INTRACOM Defense Electronics), η οποία ανέλαβε τη σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών μονάδων της βελτιωμένης έκδοσης Block 2 του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile).

Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 5,6 εκατ. δολάρια, ενώ παράλληλα δημιουργεί βάσιμες προοπτικές για συμμετοχή της IDE στις φάσεις παραγωγής και υποστήριξης του ESSM.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί και μεγιστοποιεί την επιτυχία της IDE, είναι ότι η επιλογή της εταιρίας ως ανάδοχου για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών μονάδων του ESSM, έγινε μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία έλαβαν μέρος εταιρίες από τις δέκα (10) χώρες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία του προγράμματος.

Τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα και οι δυνατότητες της IDE, την έχουν καταστήσει αξιόπιστο συνεργάτη στην επιτυχημένη διεθνή πορεία του προγράμματος ESSM.Σχετικά με την IDE

Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής
σε
-τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων

-συσκευές κρυπτογράφησης

-συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I)

-επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια

-υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος

-συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

-πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links)

-ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων

-λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και

-συστήματα ελέγχου και δοκιμών.


Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η IDE έχει καταφέρει ουσιαστικά να στηρίζεται σε ένα πλήρως εξαγωγικό μοντέλο προσανατολισμένο στη διεθνή αγορά, γεγονός που αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για μια ελληνική εταιρία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και την γενικότερη δημοσιονομική συγκυρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ