Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίμια: Διαψεύδει το ΓΕΝ τα τουρκικά ΜΜΕ

29.01.2018 | 17:40
To Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ανακοίνωση του διαψεύδει όσα μεταδίδονται απο τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου απο την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή των Ιμίων την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. 
Η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού παρά τις ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε: Ιμια: Βίντεο - Ντοκουμέντο της τουρκικής πρόκλησης από την γεφυρα της Κ/Φ "Νικηφόρος"

Όλη η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21.
Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο.

Τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύμνου.

Διαβάστε: Ελληνοτουρκική "ναυμαχία" στα Ίμια: Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι και οι Τούρκοι προκαλούν
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ