Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Independent: Ο Clooney πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να 'χάσει' τα Μάρμαρά της!

10.02.2014 | 10:27
Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έγιναν... Μάρμαρα της Βρετανίας για τον Independent που με αφορμή την τοποθέτηση του George Clooney για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αμφισβητεί ακόμη και ότι τα έκλεψε ο λόρδος Έλγιν!

«Ο George Clooney πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της» ("George Clooney believes Britain should lose its Marbles") είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Αμερικανού σταρ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο φεστιβάλ του Βερολίνου, πως το σωστό θα ήταν να γυρίσουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Απο τον τίτλο βέβαια δεν λείπει και το βρετανικό χιούμορ καθώς οταν κάποιος χάνει τα "μάρμαρά του" (η λέξη 'marbles' σημαίνει και μπίλιες) εννοείται οτι χάνει και την λογική του! Οπότε σ'ενα πολύ έξυπνο παιχνίδι λέξεων η εφημερίδα υπονοεί οτι εαν η Βρετανία δώσει πίσω τα μάρμαρα μάλλον θα εχει χάσει τα λογικά της!

Ο συντάκτης του άρθρου αμφισβητεί ακόμη και το ότι ο Έλγιν «έβγαλε» παράνομα τα Μάρμαρα από την Ελλάδα. «Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Ελγιν πήρε τα Μάρμαρα από τον Παρθενώνα χωρίς άδεια», γράφει.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Τζον Γουιτινγκέιλ, μιλά στην εφημερίδα και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον γνωστό ηθοποιό πως... δεν ξέρει τι λέει!

«Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά σέβομαι το γεγονός ότι πιθανώς δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα που έχει η Βρετανία για αυτά. Είναι Αμερικανός. Υποθέτω ότι δεν ξέρει γιατί η Βρετανία απέκτησε τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Υπάρχει η ισχυρή άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στη Βρετανία», λέει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΛΟΥΝΕΪ ΣΤΟ Newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ