Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις κατά τζιχαντιστών

21.12.2014 | 11:12
Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται η συμμετοχή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινές πηγές. Σύμφωνα με τους Ιρακινούς, οι Αμερικανοί στρατιώτες που φρουρούν την αεροπορική βάση του αλ Ασσάντ, βορειοδυτικά της πόλης Ραμάντι, στην επαρχία Ανμπάρ, ενεπλάκησαν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Στη βάση σταθμεύουν περίπου 350 Αμερικανοί στρατιώτες. Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε τις πληροφορίες. Την ίδια ώρα όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Ιράκ τις επιβεβαίωσαν, ουσιαστικά, κάνοντας λόγο για επιχειρήσεις αυτοάμυνας.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν και έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ, στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί έχουν ήδη διπλασιάσει την στρατιωτική τους παρουσία στο Ιράκ, ενώ έχουν αναπτύξει στρατηγείο μεραρχίας, στη χώρα αυτή, το οποίο ναι μεν συντονίζει τη δράση και των μη αμερικανικών δυνάμεων εκεί, αλλά σαφώς δεν θα υπήρχε λόγος ανάπτυξής του, χωρίς την παρουσία σημαντικών αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Στο Ιράκ βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 3.500 Αμερικανοί «στρατιωτικοί σύμβουλοι».

Πηγή: Antiwar
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ