Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Ελεύθερες ξανά Ταλ Άφαρ και Νινευή από τα "νύχια" του Ισλαμικού Κράτους

31.08.2017 | 15:51
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα πως οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την Ταλ Αφάρ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών στη χώρα, ολοκληρώνοντας έτσι την ανακατάληψη του συνολου της βόρειας επαρχίας Νινευή.

«Η νίκη ήρθε και η επαρχία της Νινευή βρίσκεται πλέον πλήρως στα χέρια των δυνάμεών μας», υπογραμμίζει ο Αμπάντι σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενος σ' αυτή την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ της οποίας την μεγαλύτερη πόλη, τη Μοσούλη, είχαν ήδη ανακαταλάβει στις αρχές Ιουλίου οι δυνάμεις που πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κυβερνητικές και οι παραστρατιωτικές ιρακινές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει στις 20 Αυγούστου την επίθεση στην Ταλ Αφάρ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων δυτικά της Μοσούλης.

Μετά την ανακατάληψη της Ταλ Αφάρ, η οποία αριθμούσε 200.000 κατοίκους πριν την καταλάβουν οι τζιχαντιστές, το ΙΚ δεν κατέχει πλέον παρά δύο ζώνες: την Χαουίγια, σχεδόν 300 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, και τρεις πόλεις στη δυτική έρημο στα σύνορα με τη Συρία, τις αλ-Κάιμ, Ράουα και Άνα.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters) 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ