Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις σε σφοδρές μάχες κατά των τζιχαντιστών

22.08.2014 | 13:51
Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και κούρδοι μαχητές πεσμεργκά επιχειρούν σήμερα να ανακαταλάβουν δυο πόλεις στο βόρειο Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και κούρδους αξιωματούχους.

Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αμερικανική αεροπορική δύναμη, κατέλαβαν μια περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της Τζαλάουλα, 115 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όπου εδώ και εβδομάδες σημειώνονται συγκρούσεις, δήλωσαν οι πηγές.

Η μάχη για την ανακατάληψη της Τζαλάουλα, η οποία έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστων στις 11 Αυγούστου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε αδιευκρίνιστο αριθμό μαχητών και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Σίρκο Μιρβάις, ένας αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ενός από τα δύο κύρια κόμματα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.
"Οι πεσμεργκά προωθήθηκαν προς την Τζαλάουλα από διάφορους άξονες" πριν από την αυγή, διευκρίνισε ο κούρδος αξιωματούχος. προσθέτοντας πως έχουν ήδη ανακαταλάβει πολλές θέσεις και έχουν απομονώσει τους αντάρτες.

Στο μεταξύ, ιρακινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από ιρακινά μαχητικά αεροπλάνα προωθούνται προς τη γειτονική πόλη Σααντίγια, δήλωσαν οι πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Τόσο η Τζαλάουλα όσο και η Σααντίγια βρίσκονται κοντά στα ιρανικά σύνορα και στην ημιαυτόνομη κουρδική περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών προαναγγέλει ο Αμερικανός Αρχηγός


Ιράκ: Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Γεζιντί και τζιχαντιστές

Κάλεσμα ισλαμικού ηγέτη να ενταχθούν οι νέοι στον Ισλαμικό Στρατό

Ποιά χώρα κέρδισε 23 δις από την κρίση σε Ιράκ - Ουκρανία

Βίντεο σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αμερικανό δημοσιογράφο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ