Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Καταδικάζει την απόφαση της ΕΕ για τη Χεζμπολάχ

23.07.2013 | 12:02
Το Ιράν καταδίκασε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον κατάλογό της με τις τρομοκρατικές οργανώσεις κρίνοντας ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τα "σιωνιστικά συμφέροντα", μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν "καταδικάζει την απόφαση της ΕΕ και θεωρεί ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αθέμιτων συμφερόντων του σιωνιστικού καθεστώτος", δηλαδή του Ισραήλ, εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

"Λόγω έλλειψης ορθής εκτίμησης για την κρίση στην περιοχή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε μια εσφαλμένη απόφαση κατά του λιβανικού λαού και της Χεζμπολάχ, που προάσπισε τη χώρα από τις σιωνιστικές επιθέσεις", πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν χθες να συμπεριλάβουν την ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ στον κατάλογο της ΕΕ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι θέλουν να συνεχίσουν το διάλογο με τους πολιτικούς τους αξιωματούχους, κάτι που δεν θα είναι απλό.

Η σιιτική Χεζμπολάχ είναι στενός σύμμαχος του Ιράν, το οποίο την δημιούργησε το 1982 και της Συρίας η οποία επί χρόνια την υποστήριζε στρατιωτικά.

Το "κόμμα του Θεού" ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης μετά την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδυ, η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε "επιθετική και άδικη" την απόφαση της ΕΕ εκτιμώντας ότι θα προκαλέσει "απώλειες και απογοητεύσεις" στους Ευρωπαίους. "Η Χεζμπολάχ απορρίπτει κατηγορηματικά την απόφαση της ΕΕ καθώς διακρίνει σε αυτήν μιαν απόφαση επιθετική και άδικη που δεν στηρίζεται σε καμιά αιτιολογία και καμιά απόδειξη".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ