Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν εκτεταμένες επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

12.06.2016 | 12:21
 Αξιωματικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις τόνισαν πως οι Ιρακινές δυνάμεις προέλασαν με άρματα μάχης και τεθωρακισμένο ενάντια της πόλης Χατζ Άλι, 60 χλμ νοτίως της Μοσούλης, υπό την κάλυψη αεροπορικών επιδρομών και βολών πυροβολικού.

Οι ιρακινές δυνάμεις διείσδυσαν επίσης και στην περίμετρο του προπυργίου του ΙΚ στη Φαλούτζα, ακόμη νοτιώτερα, ενώ στην Συρία οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πολιορκούν την πόλη Μανμπίζ, που κρατούν οι τζιχαντιστές.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην βόρειο θέατρο επιχειρήσεων του Μαχμούρ και από τον Μάρτιο έχουν αποδυθεί σε μία επιχείρηση για τη ανακατάληψη της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης που βρίσκεται στα χέρια των μαχητών του ΙΚ.

Έκτοτε, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει μία σειρά από κοινότητες στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, με τον διοικητή της επιχείρησης να αποδίδει την βραδύτητα της προέλασης στην έλλειψη αρμάτων μάχης και ικανού αριθμού οπλιτών για να κρατήσουν τα ανακαταληφθέντα σημεία από τις αντεπιθέσεις του εχθρού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ