Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΡΑΗΛ: "Ναι εκπαιδευόμαστε στο Αιγαίο για χτύπημα στο Ιράν" - ΒΙΝΤΕΟ από την άσκηση με Έλληνες

11.10.2013 | 19:10
Οι ισραηλινοί δεν κρύβουν ότι οι ασκήσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αποτελούν μια πρώτης τάξεως εκπαίδευση για το ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν.

Όπως γράφουν ισραηλινές εφημερίδες , το Ισραήλ σε μια σπάνια για τα δεδομένα του ανακοίνωση ανέφερε ότι μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ εκπαιδευονται αυτές τις ημέρες σε εναέριους ανεφοδιασμού σε προσομοίωση αποστολής αεροπορικού χτυπήματος σε μεγάλες αποστάσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Times of Israel για πρώτη φορά οι Ισραηλινές ΕΔ ανέβασαν στο Youtube βίντεο στο οποίο δείχνουν τον εναέριο ανεφοδιασμό F 15 και F 16 στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ισραηλινών οι περισσότερες ισραηλινές Μοίρες κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχαν στην άσκηση στο Αιγαίο. Οι ασκήσεις προέβλεπαν ανεφοδιασμούς και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως λένε αεροπόροι που συμμετείχαν στην άσκηση τα σενάρια προέβλεπαν πτήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, με αντιμετώπιση απρόβλεπτων απειλών ,σε άγνωστο εναέριο χώρο και έδαφος.


“Η άσκηση πάνω από ελληνικά ύδατα”, γράφουν οι Times of Israel “ήταν η τελευταία σε μια σειρά από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Αθήνας. Οι ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ το Μάρτιο πραγματοποίησαν δύο εβδομάδων κοινή στρατιωτική άσκηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά”.

Το μήνυμα είναι σαφές:

Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν η Ισλαμική Δημοκρατία αναπτύξει την ικανότητα δημιουργίας πυρηνικού όπλου.

Και “προπονείται” γι΄ αυτό στο Αιγαίο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
 

Διαβάστε ακόμη:

Βαθεια διείσδυση των Ισραηλινών στη Κρήτη - Τι άσκηση θα γίνει σε λίγες μέρες


Δικάζουν τους ισραηλινούς κομάντος για το Μάβι Μάρμαρα20 F 15 του Ισραήλ και 12 ελληνικά F 16 η αιτία της "τσαρκας" της τουρκικής κορβέτας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ