Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Στρατιωτικό όχημα, χτυπήθηκε από "αδέσποτα" πυρά

26.11.2012 | 09:50
 Ισραηλινό στρατιωτικό όχημα που περιπολούσε στα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με τη Συρία, χτυπήθηκε την Κυριακή από «αδέσποτα» πυρά, που ρίχτηκαν από την συριακή πλευρά, ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Πυρά χτύπησαν ένα όχημα περιπολίας κατά μήκος των συνόρων χωρίς να υπάρξουν θύματα. Κάναμε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη που θα διερευνήσουν την υπόθεση », ανέφερε η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής κατά μήκος των βορείων συνόρων, καθώς η εξέγερση των αντικαθεστωτικών και ο εμφύλιος που διαρκεί ήδη 20 μήνες εξαπλώθηκε σε περιοχές κοντινές με τα σύνορα.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο και τη Τουρκία.

Τεχνικά, η Συρία και το Ισραήλ βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση, εξ αιτίας της ισραηλινής κατοχής του στρατηγικού σημείου των υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία οι ισραηλινοί κατέλαβαν κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.
Το τελευταίο διάστημα είναι συχνά τα ένοπλα επεισόδια στην περιοχή, με τους ισραηλινούς στρατιώτες να ανταποδίδουν τα πυρά που εκτοξεύονται από το συριακό έδαφος, κατά στρατιωτικών και μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ-Συρία. Το καζάνι που βράζει!

Σε κρίσιμη φάση οι συγκρούσεις στη Συρία.Ο Άσαντ μετέφερε δυνάμεις από το Γκολάν

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ