Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Συρία παρά την απόσυρση των ΗΠΑ

23.12.2018 | 17:07
Παρά την απόφαση αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, η ισραηλινή κυβερνητική ηγεσία παραμένει σταθερή στη δική της γραμμή συνέχισης των επιχειρήσεων.

Τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας αναμένεται να συνεχίσει το Ισραήλ, το οποίο δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο επέκτασής τους, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Η απόφαση για απόσυρση 2.000 Αμερικανών στρατιωτών δεν θα αλλάξει τη δική μας πολιτική» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε εναντίον των προσπαθειών του Ιράν να αποκτήσει στρατιωτική βάση στην περιοχή. Εάν χρειαστεί, θα επεκτείνουμε τις επιχειρήσεις μας». Διαβεβαίωσε δε, ότι η συνεργασία Ουάσιγκτον — Τελ Αβίβ για την ασφάλεια θα συνεχιστεί ως έχει.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τραμπ προανήγγειλε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το έδαφος της βόρειας Συρίας, ισχυριζόμενος πως «το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί».

Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ