Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21.11.2012 | 19:43

Ισραήλ-Χαμάς. Ανακοινώθηκε η εκεχειρία

Μετά από οκτώ ημερές θανάσιμων συγκρούσεων, το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός .

Μετά από οκτώ ημερές θανάσιμων συγκρούσεων, το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός .

Την ανακοίνωση έκανε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών .

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. 


Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχτηκε σήμερα να "δώσει μια ευκαιρία" στην αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία μετά τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

"Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και αποδέχθηκε τη σύστασή του να δώσει μια ευκαιρία στην αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, αλλά και να προσφέρει έτσι μια ευκαιρία για σταθεροποίηση και εξομάλυνση της κατάστασης", αναφέρεται στη δήλωση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε τον Νετανιάχου που αποδέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο ηγετών.

"Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που ανελήφθησαν από τον πρωθυπουργό, να εργαστεί για μια κατάπαυση του πυρός βιώσιμη και για μια μακροπρόθεσμη λύση, σε συνεργασία με την νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση", κατά την αμερικανική προεδρία, σύμφωνα με την οποία "ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι αποδέχθηκε" την πρόταση του Καΐρου. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ