Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ θα κλείσει τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες λέει ο Υπουργός Ενέργειας

29.06.2018 | 12:18
Το Ισραήλ θα πρέπει να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός του προσφύγων που φεύγουν από τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτζ.

«Πστεύω ότι θα πρέπει να εμποδίσουμε την είσοδο προσφύγων από τη Συρία στο Ισραήλ. Στο παρελθόν το έχουμε αποτρέψει», σχολίασε ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτζ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 102FM του Τελ Αβίβ.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη νοτιοδυτική Συρία μετά την έναρξη στις 19 Ιουνίου της επιχείρησης του φιλοκυβερνητικού στρατού για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντεράα που συνορεύει με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Στο μεταξύ η Τουρκία επέκρινε έντονα σήμερα τις φονικές επιθέσεις του συριακού στρατού στη Ντεράα, καλώντας τους συμμάχους της Δαμασκού να την πείσουν να σταματήσει τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες, σύμφωνα με την Άγκυρα, «υπονομεύουν» τη διαδικασία επίλυσης της κρίσης.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο αιματηρή στην επαρχία Ντεράα, με τουλάχιστον 25 αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού.

Χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα στη Ρωσία, με την οποία η Τουρκία έχει στενές σχέσεις, η Άγκυρα «καταδίκασε έντονα» τις «απάνθρωπες επιθέσεις του καθεστώτος» στη Ντεράα και τη γειτονική επαρχία Κουνέιτρα.

«Οι επιθέσεις αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα και της Γενεύης με στόχο να περιοριστεί η βία επί του πεδίου και να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση», δήλωσε ο Χάμι Ακσόι εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος, και η Τουρκία, που στηρίζει τους αντάρτες, συμμετέχουν στη διαδικασία της Αστάνα, η οποία επέτρεψε να περιοριστεί η βία επί του πεδίου και να δημιουργηθούν «ζώνες αποκλιμάκωσης».

Υπενθυμίζοντας ότι οι επαρχίες Ντεράα και Κουνέιτρα περιλαμβάνονται στις «ζώνες αποκλιμάκωσης» ο Ακσόι ζήτησε «από τους άλλους εγγυητές της συμφωνίας της Αστάνα και τη διεθνή κοινότητα να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτές».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ