Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.05.2013 | 11:45

Ισραήλ: Οβίδες από τη Συρία έπληξαν το Όρος Ερμών

Δύο οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και έπληξαν σήμερα περιοχή ενός τομέα του Όρους Ερμών που κατέχει το Ισραήλ

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε οτι δύο οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και έπληξαν σήμερα περιοχή ενός τομέα του Όρους Ερμών που κατέχει το Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

"Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά του όρους Ερμών, εξετάζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν", πρόσθεσε η εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι "αυτό έχει σχέση με την κατάσταση στη Συρία", η οποία μαστίζεται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια από ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και των ανταρτών.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή η πολυσύχναστη συνήθως περιοχή, που βρίσκεται στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, έκλεισε για τους επισκέπτες και ότι το Ισραήλ ενημέρωσε για το συμβάν τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και εβραϊκού κράτους.

Στο Γκολάν σημειώθηκαν κατά περιόδους διάφορα περιστατικά τους τελευταίους μήνες, όπως ρίψεις οβίδων από τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε στοχεύοντας την πηγή των επιθέσεων αυτών.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό με στόχο να πλήξει αποθήκες όπλων, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, προκαλώντας την οργή της Συρίας η οποία υποσχέθηκε να "απαντήσει αμέσως" σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

Το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, κατέχει από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 περί τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των στρατηγικής σημασίας υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία στη συνέχεια προσάρτησε, μια απόφαση την οποία ουδέποτε αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα.

Η δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναλάβει την επιτήρηση της εκεχειρίας (FNUOD) στα Υψίπεδα του Γκολάν έχει αναπτυχθεί στην περιοχή από το 1974.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΑ: Χημικά όπλα και ισραηλινή εμπλοκή - Τι σημαίνουν οι βομβαρδισμοί


Κήρυξη πολέμου η ισραηλινή επίθεση λέει η Συρία


Ισραήλ - Τουρκία : Η προσέγγιση κάπου "κόλλησε"

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ