Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Πράσινο φως για 296 κατοικίες στη Δυτική Όχθη

09.05.2013 | 10:15
Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 296 κατοικιών στον οικισμό Μπέιτ Ελ κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι "Η στρατιωτική διοίκηση έδωσε το πράσινο φώς για 296 κατοικίες στο Μπέιτ Ελ, αλλά δεν πρόκειται παρά για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας πριν αρχίσει η κατασκευή επί του πεδίου". Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή αυτών των κατοικιών εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη τον περασμένο Ιούνιο με εποίκους οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί χωρίς άδεια σε κατοικίες της συνοικίας Ουλπάνα του Μπέιτ Ελ.

Οι έποικοι αυτοί είχαν δεχθεί να εγκαταλείψουν χωρίς αντίδραση τις κατοικίες αυτές λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα την υπόσχεση να κατασκευαστούν περίπου 300 κατοικίες γι' αυτούς.

Η ανακοίνωση για τον Μπέιτ Ελ γίνεται μερικές ημέρες μετά τις πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης και μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέστειλε τους διαγωνισμούς για νέες κατοικίες στους οικισμούς ώστε να δώσει μια ευκαιρία στις ΗΠΑ να πετύχουν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, οι οποίες έχουν σταματήσει από το Σεπτέμβριο του 2010.

Η Χαγκίτ Οφράν της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα, μιας ισραηλινής ΜΚΟ που αντιτίθεται στον εποικισμό, κατήγγειλε τις κατασκευές στον Μπέιτ Ελ και δήλωσε οτι "Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει πως ο Νετανιάχου εξαπατά τους πάντες. Από τη μια πλευρά αφήνει τον κόσμο να πιστεύει πως φρενάρει τον εποικισμό και από την άλλη δίνει την άδεια για ένα τεράστιο πρόγραμμα κατασκευών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

73 χρόνια αντιστέκεται. Η ιστορία του Αγίντ που αρνείται να παραχωρήσει τη γη του στο Ισραήλ

Τα "τείχη του Ισραήλ".Βίντεο
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ