Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Ο στρατός αναζητά αυτούς που σκότωσαν ζευγάρι μπροστά στα παιδιά τους

02.10.2015 | 12:20
Πολλές εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες διεξάγουν εντατικές έρευνες σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να βρουν αυτόν ή αυτούς που σκότωσαν ένα ζευγάρι εποίκων μπροστά στα τέσσερα παιδιά τους, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Γίνονται εντατικές έρευνες", σημείωσε ο εκπρόσωπος Άριε Σαλικάρ. Δεν έχει κινητοποιηθεί μόνον μεγάλη δύναμη ανδρών, αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, πρόσθεσε.
Ο στρατός ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας την αποστολή ενισχύσεων περίπου 100 ανδρών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, "για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας στον τομέα αυτόν που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης".

Οι Εϊτάμ και Ναάμα Χένκιν, ηλικίας γύρω στα 30, σκοτώθηκαν από τα πυρά Παλαιστινίων χθες το βράδυ καθώς κυκλοφορούσαν σε δρόμο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με το αυτοκίνητό τους, στο οποίο επέβαιναν και τα τέσσερα παιδιά τους, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Τα παιδιά, ηλικίας από τεσσάρων μηνών ως εννέα ετών τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση αυτή, διευκρίνισε ο στρατός.
Η δολοφονία αυτή σημειώθηκε κοντά στο Μπέιτ Φούρικ, νοτιοανατολικά της Ναμπλούς, σε τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στον οποίο βρίσκονται μεγάλοι ισραηλινοί οικισμοί, όπως ο Ιταμάρ ή ο Έλον Μόρεχ.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα ενώ έχει αναζωπυρωθεί η ένταση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά της Ιερουσαλήμ που έχει προσαρτηθεί στο Ισραήλ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ