Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραηλινοί ειδικοί σε θέματα Τουρκίας και Μέσης Ανατολής στο ΥΠΕΘΑ - Ποιον συνάντησαν

20.05.2015 | 18:04
Συνάντηση με σημασία με ομάδα Ισραηλινών ερευνητών είχε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος.


Συναντήθηκε, στο γραφείο του με ομάδα Ισραηλινών ερευνητών που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το BESA Center.


Στην αντιπροσωπεία των Ισραηλινών επιστημόνων συμμετείχαν ο Yaacov Amidror, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Efraim Inbar, διευθυντής του BESA (Begin-Sadat Center for strategic Studies), ο Arye Mekel, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα και ερευνητής στο BESA και η Efrat Aviv, ερευνήτρια στο BESA, στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν και ειδική σε θέματα Τουρκίας.


Οι Ισραηλινοί επιστήμονες εξέθεσαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το  πρόβλημα της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αν. Μεσογείου. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές της χώρας, τέτοια που θα απεμπλέκει την  ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας. Επιμένουμε, είπε, στις κόκκινες γραμμές γιατί αυτό είναι το πρόγραμμά μας.

Σε ειδική αναφορά του για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και το παλαιστινιακό, ο ΑΝΥΕΘΑ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει μια προσέγγιση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, τέτοια που θα οδηγήσει σε λύση  στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας, στη βάση της αρχής της ύπαρξης δύο κρατών τα οποία θα συνυπάρχουν σε συνθήκες ειρήνης και καλής γειτονίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ