Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιστορική στιγμή: Νότια και Βόρεια Κορέα υπογράφουν Συμφωνία Ειρήνης 65 χρόνια μετά

27.04.2018 | 12:20
Η 27η Απριλίου θα γραφτεί στην Ιστορία ως η μέρα που η Νότια και η Βόρεια Κορέα αποφάσισαν να τερματίσουν και τυπικά τον πόλεμο της Κορέας. Μέχρι σήμερα, οι δυο χώρες δεν είχαν υπογράψει συμφωνία ειρήνης αλλά μόνο κατάπαυσης του πυρός.

Μετά τη συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν τζε-ιν ανακοινώθηκε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η ιστορική συμφωνία. Όχι μόνο θα υπογραφεί το τέλος του πολέμου αλλά και η συμφωνία για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου!

Το… τελετουργικό δεν έχει ολοκληρωθεί. Αργότερα, οι δυο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε δείπνο. Παρούσα θα είναι η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Ρι Σολ Γιου, αλλά και η σύζυγος του Νοτιοκορεάτη προέδρου, Κιμ Γιουνγκ-Σοκ.

Πριν από την ιστορική ανακοίνωση

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε- Ιν συζήτησαν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, τη σύναψη ειρηνευτική συμφωνίας και τη βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Κυανός Οίκος (σ.σ. η προεδρία της Νότιας Κορέας).

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των δυο ηγετών διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Περιγράφεται ως «σοβαρή και ειλικρινής» συνομιλία.

Το πεύκο της… ειρήνης

Κατά την έναρξη της απογευματινής συνάντησής τους οι Κιμ και Μουν φύτεψαν ένα κορεατικό πεύκο στα σύνορα που χωρίζουν τις χώρες τους. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος έριξαν με φτυάρια χώμα στις ρίζες του δέντρου και αποκάλυψαν ένα πέτρινο μνημείο, στο οποίο ήταν χαραγμένη η φράση: «Φυτεύοντας το δέντρο της ειρήνης και της ευημερίας» πάνω από τα ονόματα των δύο ηγετών και τους επίσημους τίτλους τους.

Το ιστορικό βήμα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν όχι μόνο δέχτηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη Νότια Κορέα, αλλά από το πρωί της Παρασκευής (27.04.2018) έγινε ο πρώτος ηγέτης της χώρας του που πέρασε στην… απέναντι πλευρά. Το σκηνικό στη στρατιωτική γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο είχε στηθεί όπως του… άρμοζε. Με κόκκινα χαλιά, αγήματα με παραδοσιακές στολές, χαμόγελα, θερμές χειραψίες και φυσικά φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ