Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρή έκρηξη πολλοί νεκροί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

20.02.2014 | 17:33
Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μεθοριακό φυλάκιο, πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Κιλίς, στη νότια Τουρκία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και τοπικές πηγές. Η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η έκρηξη, κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο του Οντζουπινάρ, που βρίσκεται απέναντι από τη μεθοριακή διάβαση Μπαμπ αλ Σαλάμεχ της Συρίας, έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Ακτιβιστές και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν και "πολλοί νεκροί", μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Από το νοσοκομείο του Κιλίς ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται εκεί περίπου 40 άνθρωποι.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερους από 600.000 Σύρους πρόσφυγες και έχει κρατήσει ανοιχτά τα σύνορά της με τη Συρία καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης στη γειτονική χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, που απέχει περίπου 60 χλμ. από το Κιλίς, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της πόλης από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ