Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήσυχος προς στρατεύσιμους: "Η θητεία δεν είναι τιμωρία" - ΒΙΝΤΕΟ

20.02.2015 | 22:00
Eντυπωσίασε και αυτή την φορά η σμηνίας με την ...κοτσίδα!Ο λόγος για την επικεφαλής υπαξιωματικό της Διμοιρίας Επιδείξεων που συγκροτούν Νεοσύλλεκτοι της κάθε σειράς κατάταξης και πάντα φορά κερδίζουν τις εντυπώσεις των γονέων και φίλων των νέων σμηνιτών που παρίστανται στην τελετή ορκωμοσίας. Τις τελευταίες σειρές η ειδικότητας ''Αμύνης Αεροδρομίων'' σμηνίας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και όλοι της το αναγνωρίζουν
Το ίδιο εντυπωσιασμένος με την ακρίβεια των επιδείξεων έδειχνε σήμερα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος που μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ε. Τουρνά παρέστησαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2015 στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2015 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη. Ετσι ο κ Ήσυχος της ανακοίνωσε δημόσια 5ήμερη άδεια!

Και 6 με διαφορετικό όρκο

Η ορκωμοσία εγινε σε δυο ''δόσεις'' :Πρώτα ορκίστηκαν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μετά άλλοι 6 σμηνίτες- 4 άθεοι και λοιπών μη αναγνωρισμένων θρησκειών και 2 μουσουλμάνοι.Μετά την τελετή ορκωμοσίας ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων ενώπιον του ΑΝΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΑ. Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε και συζήτησε με γονείς και συγγενείς νεοσυλλέκτων.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή ορκωμοσίας, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστας Ησυχος τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παρίσταμαι στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 1ης ΕΣΣΟ 2015 εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Κυβέρνηση.

Θα ήθελα να απευθυνθώ πρώτα στους γονείς, οι οποίοι σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα υπερηφάνειας και αγωνίας παρακολουθείτε τα παιδιά σας να μπαίνουν σε ένα μονοπάτι ζωής καινούργιο και άγνωστο. Πριν τρεις μήνες βρισκόμουν κι εγώ στη θέση σας και αυτά τα συναισθήματα ένιωθα. Θα έχουν την ευκαιρία μέσα από νέα δεδομένα, δοκιμασίες και εκπαίδευση να βιώσουν εμπειρίες και να συνεισφέρουν στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Νέο σύστημα επιλογής μεταθέσεων

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποτελεί βασικό στόχο της νέας Κυβέρνησης αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας τους Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και από το σύστημα επιλογής μεταθέσεων των στρατευσίμων. Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία με την οποία στοχεύουμε  τα κοινωνικά αιτήματα να εξετάζονται εξ ολοκλήρου με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.     

Όλο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει συνεχώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη.

Αγαπητοί γονείς, να είστε βέβαιοι πως τα παιδιά σας θα είναι δίπλα σε  Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς οι οποίοι αν και δοκιμάζονται σκληρά, με την άρτια εκπαίδευσή τους και την εμπειρία τους, θα παρέχουν την αμέριστη και απρόσκοπτη βοήθειά τους όποτε τους ζητηθεί.

Κύριε Διοικητά, συγχαίρω εσάς προσωπικά και στο πρόσωπό σας συγχαίρω όλους αυτούς οι οποίοι με τις οδηγίες και την καθοδήγησή σας παρείχαν μια εξαίρετη βασική εκπαίδευση στους Νεοσύλλεκτους καθώς και οργάνωσαν σήμερα αυτή τη θαυμάσια τελετή.

Νέοι Σμηνίτες,

Πριν από λίγο δώσατε ένα όρκο πίστης και αφοσίωσης  στην Πατρίδα.  
Η  ενεργή συμμετοχή σας στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας απαιτεί πειθαρχία και άψογη συνεργασία με το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό.

''Η θητεία δεν πρέπει και δεν είναι τιμωρία''

.Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και η  Στρατιωτική Ηγεσία θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας και ο λαός μας - η οικονομική συγκυρία που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας - να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες ώστε να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της διαβίωσης σας.

Τελειώνοντας σας συγχαίρω για την ορκωμοσία σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο σας ξεκίνημα της ζωής σας. Και θέλω να επισημάνω πως η θητεία δεν πρέπει και δεν είναι τιμωρία. Είναι ύψιστη συμμετοχή στη Δημοκρατία, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας μας».





 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ