Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: άνεργος ο άνδρας που πυροβόλησε κατά κυβερνητικού μεγαρου

28.04.2013 | 15:38
Διαψεύδει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ο αδελφός του 49χρονου που το πρωί πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών έξω απο το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης. Οπως λέει, δεν είναι παράφρων, όπως τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά άνεργος.
Ο άνδρας ονομάζεται Λουίτζι Πρεΐτι, κατάγεται απο την Καλαβρία και ζει λίγο έξω από το Τορίνο. Το πρωί πήγε μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο και πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο αλλά και μία έγκυο που περνούσε εκείνη την ώρα μπροστά απο το κτίριο.

«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι. «Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καλαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Ακλαντζελο Πρεΐτι.

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.
 
Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο, δήλωσε πως η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση. “Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε”, τόνισε ο Αλεμάνο.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ