Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Εκατοντάδες στρατιώτες αναπτύσσονται στη Νάπολη

16.02.2016 | 09:57
Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει άλλους 250 στρατιωτικούς στη Νάπολη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας στην πόλη, η οποία μαστίζεται από ένα κύμα εγκλημάτων.
Η αστυνομία αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στις προσπάθειές της να επιβάλει την τάξη στην περιοχή της Νάπολης: ήδη 12 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί φέτος, σε ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων που αποδίδονται σε έναν πόλεμο συμμοριών για επιρροή.
«Από σήμερα, 250 στρατιώτες θα λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας στη Νάπολη», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο.

Περίπου 900 στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις για την επιβολή της τάξης στη Νάπολη, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι ζητούσαν τις τελευταίες ημέρες περισσότερη βοήθεια μετά το κύμα δολοφονιών — καταγράφηκαν από τις αρχές τρεις μόνο την περασμένη εβδομάδα.
Ο Αλφάνο διευκρίνισε ότι η αποστολή των στρατιωτικών που θα αναπτυχθούν ως ενισχύσεις θα είναι να πατάξουν τον πόλεμο των συμμοριών και την εντεινόμενη εγκληματικότητα.
Δικαστικοί στη Νάπολη λένε ότι η έξαρση της βίας εν μέρει οφείλεται στην επιτυχή εκστρατεία καταπολέμησης της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος και τις συλλήψεις των γηραιότερων, εδραιωμένων «αφεντικών» της Καμόρας. Η εκστρατεία αυτή δημιούργησε ένα κενό εξουσίας, που επιδιώκουν να καλύψουν νέοι, πιο αδίστακτοι μαφιόζοι, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ