Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ ο Βίτσας

19.10.2016 | 17:52
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην Νάπολη της Ιταλίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον επιτελάρχη του Στρατηγείου για τη λειτουργία και τους σχεδιασμούς της συγκεκριμένης δομής της συμμαχίας και είχαν ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή. Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις για τη σταθεροποίηση της περιοχής και στον ρόλο που η Ελλάδα διαδραματίζει σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΑΝΥΕΘΑ είχε συνάντηση με τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στους οποίους επισήμανε τη σημασία της αποστολής τους και πως αυτή συνδέεται με τις εθνικές υποχρεώσεις και τα εθνικά συμφέροντα.

Χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM 2016), που έγινε στη Ρώμη. Σημειώνεται πως η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία αυτής της συνεργασίας κρατών της Νοτιανατολικής Ευρώπης από τον Ιούλιο του 2017, η οποία, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός, είναι ένα σημαντικό φόρουμ συνεννόησης πάνω σε ζητήματα αμυντικής πολιτικής των χωρών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ