OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Ιταλοί και Τούρκοι μας βγάζουν – και – από το NATO!

09/02/2015 - 16:52
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια: ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Θέμα »από το πουθενά» δημιουργεί προβοκατόρικα η ιταλική εφημερίδα  »Il Giornale» – και αναπαράγει η τουρκική Bugun – ισχυριζόμενες ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να αποσύρει την Ελλάδα από το …ΝΑΤΟ!

Το »θέμα» αναπαράγει η τουρκική εφημερίδα Bugun με τον τίτλο «Η Ελλάδα θα κλείσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ» γράφοντας ότι η ιταλική εφημερίδα Il Giornale ισχυρίστηκε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να αποσύρει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. 

Η εφημερίδα τόνισε ότι στόχος είναι να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα και η ιταλική εφημερίδα, εφιστώντας την προσοχή, ανάφερε πως »το σχέδιο αυτό είναι σαν μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί στο διεθνές γεωπολιτικό παιχνίδι. Αν ο Τσίπρας αυτό το κάνει, θα προκύψει κοντά μας μια μικρή Κούβα», αναφέρεται στο ευφάνταστο δημοσίευμα.
Η αλήθεια μέσα από δηλώσεις

Να σημειωθεί ότι :

-Πρώτον :Τίποτα σχετικό δεν ανέφερε ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις- ούτε υπαινικτικά.

-Δεύτερον :
Ο Υπουργός Αμυνας κ Π. Καμμένος ταξίδευσε ειδικά στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Γεν Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Αλεξάντερ Βέρσμπαου., πριν την Σύνοδο των Υπουργών, και είχε δηλώσει σχετικά :
 
 
Διαβεβαιώσαμε για τις καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Συμμαχία. Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαίως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες. Ξεκαθάρισα ότι οι σχέσεις με τις άλλες χώρες, εκτός της Συμμαχίας, δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και ότι θα παραμείνουμε στα πλαίσια των συμφωνιών».

-Τρίτον :Μάλιστα με αφορμή δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία είχε εκτιμήσει ότι η Αθήνα ρισκάρει  τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία και  ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».  ο κ. Καμμένος της είχε απαντήσει ότι η Γερμανία είναι αυτή που υπονομεύει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

»Η Ελλάδα, είπε, ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία». 

-Τέταρτον :Αλλά και στην δήλωσή του κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής ο κ Καμμένος μεταξύ άλλων είχε πει :»Σεβόμενοι τη Συμμαχία θα προχωρήσουμε τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (…)».

Διαβάστε ακόμη:

‘Τρέχουν» στο NATO από τις δηλώσεις της γερμανίδας ΥΠΑΜ


Αμερικανικό «καμπανάκι»: «Οδηγείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ και στην αγκαλιά της Ρωσίας»

Tags: NATOΕΛΛΑΔΑΙΤΑΛΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Gripen
ΝΑΤΟ

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

12/02/2026 - 19:11
NATO - Γροιλανδία
ΝΑΤΟ

NATO: Ξεκινά η αποστολή Arctic Sentry για την ενίσχυση της συμμαχικής παρουσίας στην Αρκτική

11/02/2026 - 15:13
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

09/02/2026 - 21:52

Διαβάστε Επίσης

Έξι παραβιάσεις έκανε αεροσκάφος ATR-72 της Τουρκίας στο Αιγαίο – Δύο παραβάσεις από τουρκικό UAV

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν: «Αν μας επιτεθούν, θα αντιμετωπίσουν μια απάντηση που δεν μπορούν καν να φανταστούν»

Δένδιας από το ΚΕΤΘ Αυλώνα: «Τέλος στην θητεία παρωδία» – Οι αλλαγές στην εκπαίδευση [pics, vid]

O Τραμπ στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης»: «Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν τις επόμενες 10 ημέρες»

Στην Γαλλία αντιπροσωπεία της ΣΜΥ: Παρακολούθησε πρόγραμμα εξοικείωσης στους κινητήρες RTM 322 των ελικοπτέρων ΝΗ90

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε επτά χωριά

Η Σουηδία στέλνει συστήματα αεράμυνας, drones και πυραύλους στην Ουκρανία, αξίας 1,42 δισεκ. δολαρίων

FCAS: Επιμένει ο Μακρόν στην παραγωγή ενός και μοναδικού μοντέλου μαχητικού αεροσκάφους

Top News

Κυριακή της Τυρινής: Συνταγή για τυρόπιτα κουρού με φέτα και παρμεζάνα

Νίκος Υποφάντης: «Έφαγε 17 μήνες φυλακή επειδή άγγιξε το παιδί και την οικογένειά μου»

Άδωνις Γεωργιάδης για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Αν νόμιζαν ότι θα φοβηθώ και θα φύγω, έκαναν λάθος»

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο φέρνει καταιγίδες και χαλάζι Παρασκευή και Σάββατο – Η πρόγνωση Κολυδά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert