Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

28.03.2018 | 12:37
Hχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατάις κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. "'Όσοι ανακαλύπτουν «γκρίζες ζώνες» έχουν άγνοια του διεθνούς δικαίου" ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος υπενθύμισε σε αυστηρό τόνο στη γείτονα ότι η μονη διαφορά που υπάρχει είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας. 

«Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Να συνδημιουργήσουμε. Να οδηγήσουμε την φίλη και γείτονα Τουρκία στην Ευρώπη. Εκεί πιστεύουμε ότι ανήκει." είπε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε με νόημα ότι: "Οφείλει όμως να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο."Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  επανέλαβε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν επικαιροποιείται, ούτε αναθεωρείται και κυρίως δεν έχει ανάγκη ερμηνείας και σημείωσε εκ νέου ότι " δεν αφήνει ίχνος γκρίζας ζώνης. Όσοι το κάνουν, το κάνουν από πρόθεση αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου ή από άγνοια".

Αναφερόμενος δε στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων με την οποία ενσωματώθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα υπενθύμισε και πάλι στην Τουρκία ότι δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος της άρα όπως σημείωσε: "κατά τούτο ούτε αντλεί δικαιώματα, ούτε έχει δικαιώματα παρέμβασης και οφείλει να την τηρεί ως συνθήκη μεταξύ άλλων." Και συμπλήρωσε εμφατικά: "Η συνθήκη ορίζει ότι η κυριαρχία της Ελλάδος στα Δωδεκάνησα είναι πλήρης. Ορίζει επίσης ότι τα Δωδεκάνησα που ενσωματώθηκαν στο σύνολό τους, και τα απαριθμεί ονομαστικά και αναφέρει την ενσωμάτωση και των παρακείμενων νησίδων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ