Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζούντο για ολους - Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

13.03.2017 | 16:26
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που φέρουν τίτλο «Ποτέ Ξανά. 74 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου» διοργανώνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Με το σύνθημα «ΤΖΟΥΝΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», το τμήμα Τζούντο του Α.Σ Άρης, διοργανώνει Shiai ( τιμητική αγώνες τζούντο) κοινωνικής αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στην ειδικά διαμορφομένη αίθουσα τζούντο στο γήπεδο του συλλόγου «Κλεάνθης Βικελίδης».

Θα συμμετάσχουν αθλητές και πρωταθλητές του αθλήματος, καθώς και αθλητές το Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το αγωνιστικό μέρος θα συντονίσει ο Περικλής Ψαλλίδας (Judo Military Forces National Coach), Κωσταντίν Ατανάσοφ (3d Judo Dan ) και Τσοκούρης Δαβίδ: European Judo Juniors Silver Medalist, Greek Seniors Gold Medalist.

Ήταν 15 Μαρτίου του 1943 όταν το πρώτο τρένο θανάτου, με προορισμό το στρατόπεδο-κολαστήριο του Άουσβιτς, αναχωρούσε από τον σιδηροδρομικό σταθμό, μεταφέροντας σ' ένα ταξίδι -χωρίς επιστροφή για τους περισσότερους- περίπου 2.800 Εβραίους της πόλης.
Το Shiai (τιμητική αγώνες τζούντο) κοινωνικής αλληλεγγύης αποσκοπεί στη διατήρηση της μνήμης, ώστε όλες οι γενιές να αντιληφθούν πως μια τέτοια θηριωδία δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά.

O Αθλητισμός, μέσω του Εθελοντισμού της Συλλογικότητας και της Αλληλεγγύης αποτελεί τον δρόμο που οδηγεί προς την ηθική εκείνη απελευθέρωση, που σημαίνει υπέρβαση του ατομικισμού, της μικρότητας και της μικροψυχίας. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους άλλους, να σεβόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Γκρεμίζεται το τείχος της δυσπιστίας, της καχυποψίας, της εχθρότητας, της αδικίας, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ατομικής και κοινωνικής προόδου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ