Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Αληθινός σύμμαχος οι ΗΠΑ - Η Ελλάδα κέντρο σταθερότητας

23.03.2017 | 11:48
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου παρέστη σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την αλληλεγγύη που προσέφεραν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.

Από την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για την τυπική υποστήριξη σε αυτή την γιορτή, αλλά για το γεγονός ότι η Αμερική το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ήταν η χώρα και η κυβέρνηση που έστειλε το μήνυμα στην ΕΕ ότι θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ελλάδα και να κάνει μια συμφωνία. Έχουμε συμφωνία λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ. Και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου από την κρίση χάρη στην αμερικανική βοήθεια στο ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά κ. Καμμένος.

Ο Ελληνας υπουργός αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ έκανε λόγο για «αληθινούς συμμάχους», τους οποίους μπορούμε πάντα να εμπιστευόμαστε.

«Θα εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας αληθινούς συμμάχους. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλη την περιοχή. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που μας έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Με την βοήθεια των ΗΠΑ, έχουμε ανοικοδομήσει την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα μας. Και αυτή η βοήθεια ήρθε χωρίς τόκους και χωρίς μνημόνια, παρά μόνο μέσα από την καρδιά της Αμερικής», σημείωσε παράλληλα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των προκλήσεων σε θέματα ασφαλείας και των αναδυόμενων απειλών, θα πρέπει όλοι να αναζητούμε φίλους και συμμάχους που πάντοτε θα εμπιστευόμαστε. Κι αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Τιμάμε την ξεχωριστή φιλία και συμμαχία με τις ΗΠΑ και θα παραμείνουμε αξιόπιστοι και δεσμευμένοι εταίροι», είπε επίσης ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει το κέντρο σταθερότητας στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία».

«Μπορούμε μαζί να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα σε αυτή την νευραλγικά ευαίσθητη περιοχή. Με την συνεργασία του Ισραήλ και όλων εκείνων των χωρών που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Είμαι, επίσης, εδώ για να συναντήσω το νέο υπουργό Άμυνας κ. Μάτις και να συζητήσουμε την επέκταση της αμυντικής μας συνεργασίας όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια», είπε.

 
Βίντεο: Από την Ομιλία Καμμένου 


Οι Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 
    H ανακοίνωση επίσκεψης Καμμένου στην Ουάσινγκτον όπως δημοσιεύτηκε στο Twitter:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ