Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος-Απόστρατοι η "πρώτη επαφή" και ο τρόμος των νέων περικοπών!

21.10.2015 | 19:21
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η “πρώτη επαφή” του Πάνου Καμμένου με με εκπροσώπους του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων έγινε σε καλό κλίμα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο φόβος νέων περικοπών στις συντάξεις είναι υπαρκτός και όσες καθησυχαστικές δηλώσεις κι αν ακούσουν .

Το συντονιστικό όργανο πριν μερικές μέρες με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών,Εθνικής Άμυνας,Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον ΑΝΥΕΘΑ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,εξέθεσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΕΔ.

Η επιστολή είναι το τελευταίο “καμπανάκι” προς τη κυβέρνηση. Και οι πληροφορίες λένε ότι όλο και περισσότεροι απόστρατοι κι εν ενεργεια που ασχολούνται με τα “κοινά” δεν βλέπουν άλλη λύση από τις κινητοποιήσεις.

Πιο “προωθημένη” έχει εμφανιστεί η ΑΝΕΑΕΔ η οποία σε δική της ανακοίνωση έχει εκφράσει ανησυχίες ακόμη και για “κοινωνική αναταραχή” αν υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

“Η αδυναμία πληρωμής φόρων –ΕΝΦΙΑ κλπ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και μια περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα επιφέρει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας, θα σταθούμε στο πλάι του εξ’ ίσου χειμαζόμενου ελληνικού λαού, θα αγωνισθούμε με οποιοδήποτε πρόσφορο νομικό ή άλλο μέσο και οι επικείμενες κινητοποιήσεις μας θα είναι ισχυρές και μαζικές”, αναφέρει μεταξύ άλλων” ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Σ΄ αυτό το κλίμα δημοσιοποιήθηκε και το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και το “τσεκούρωμα” των συντάξεών τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ