Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό καρφί του Κοτζιά για Τουρκία και Ερντογάν

21.06.2018 | 16:16
Με ένα διπλωματικό καρφί, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς έστειλε μήνυμα στην Τουρκία. Στην ομιλία του στην 3η Διάσκεψη της Ρόδου τόνισε: "Δεν επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο για να καλύψουμε πίσω από αυτό βίαιες πράξεις και αντιλήψεις. Υφιστάμεθα κατά κανόνα αυτό. Άρα είμαστε ενάντια σε αναθεωρητισμούς, «αυτοκρατορικούς» ή «χαλιφατιανούς», είμαστε ενάντια σε μεγαλοϊδεατισμούς και στον αναθεωρητισμό."

Ο κ. Κοτζιάς έκανε αναφορά και στην πρόσφατη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων: "Στις Πρέσπες καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό. Δείξαμε ότι δεν μπορεί ουδείς να κατατροπώσει τον άλλον, δεν μπορεί ουδείς να βάλει τον άλλο στη γωνία, δεν μπορούμε να ζήσουμε με ρεβανσισμούς και αλυτρωτισμούς." είπε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Πρόσθεσε δε: Χρειαζόμαστε να αποδεχτούμε το υπάρχον και να βρούμε τους κανόνες για να ζήσουμε μαζί και αυτό που έδειξε και δείχνει η συμφωνία των Πρεσπών και που εύχομαι να υλοποιηθεί και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλα τα προβλήματα της περιοχής μας είναι ότι εδώ δεν έχουμε αντίθεση ανάμεσα σε «Βορειομακεδόνες» και Έλληνες, αλλά έχουμε αντίθεση –και αυτό ισχύει για όλες τις συγκρούσεις- ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν λύση και σε δυνάμεις αδράνειας, που βολεύονται από τη μη λύση και νομίζουν ότι μπορούν να έχουν κέρδη."

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ