Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάληψη διυλιστιρίου απο τζιχαντιστές στο Ιράκ

18.06.2014 | 12:08
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος του διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Μπαϊτζί βόρεια της Βαγδάτης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, δήλωσε πριν από λίγο αξιωματούχος του διυλιστηρίου.

"Οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο διυλιστήριο. Τώρα έχουν τον έλεγχο των μονάδων παραγωγής, του κτιρίου της διοίκησης και τεσσάρων παρατηρητηρίων. Αυτό αντιστοιχεί στο 75% του διυλιστηρίου", δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας από τους χώρους του διυλιστηρίου.
Ο ίδιος είπε ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στους τζιχαντιστές και στις δυνάμεις ασφαλείας μαίνονται κοντά στην κεντρική αίθουσα ελέγχου της μονάδας.

Νωρίτερα σήμερα, οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους και πολυβόλα κατά του διυλιστηρίου. Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 π.μ έξω από τις τρεις κύριες εισόδους των εγκαταστάσεων. πρόσθεσαν οι πηγές.

Χθες Τρίτη απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για επίθεση στις εγκαταστάσεις.
Τμήματα του διυλιστηρίου είχαν καταληφθεί πριν από μία εβδομάδα από δυνάμεις του ΙΚΙΛ, όταν οι σουνίτες αντάρτες εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο Ιράκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ