Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέρι: Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ιστορικών διαστάσεων

20.09.2016 | 13:46
 «Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι παγκόσμια και έχει προσλάβει ιστορικές διαστάσεις. Όλες οι χώρες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να προχωρήσουν στις επανεγκαταστάσεις των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ελλάδα, χώρες οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κρίσης αυτής», δήλωσε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτύξουμε μια συνολική, συντονισμένη και ανθρώπινη απάντηση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του «εκτιμά την συνολική προσέγγιση που υποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για τερματισμό του πολέμου στην Συρία χάρη στην διπλωματική κινητοποίηση, για την αντιμετώπιση των αιτιών των μαζικών μεταναστεύσεων και παρεμβαίνοντας καθοριστικά όταν προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Ο Κέρι επισήμανε ακόμη πως η αμερικανική κυβέρνηση «κατανοεί ότι η ευρωπαϊκή μεταναστευτική και προσφυγική κρίση συνεχίζεται» και υπογραμμίζει ότι «μια ενωμένη Ευρώπη είναι σήμερα σημαντικότερη από κάθε άλλη στιγμή».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ