Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άκης κατά ΠΑΣΟΚ με σκληρές εκφράσεις για το θέμα Siemens.Που θα φθάσει η κόντρα;

22.07.2011 | 00:14


"Άστραψε και βρόντηξε" για δεύτερη φορά μέσα σε λιγες εβδομάδες ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά του ΠΑΣΟΚ! Αυτή τη φορά με αφορμή την υπόθεση της Siemens.Ο πρώην ΥΕΘΑ υποστηρίζει ότι δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση για τη Siemens.Η κόντρα Άκη-ΠΑΣΟΚ κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα οδηγήσει,αφού επανηλλειμένα ο πρώην ΥΕΘΑ έχει τονίσει ότι όποιες αποφάσεις κι αν έλαβε επί υπουργίας του δεν τις έλαβε μόνος του αλλά κατόπιν συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ,των κυβερνήσεων Σημίτη.

 
"Οι γνωστοί πλέον πρωταγωνιστές του μακιαβελικού παρασκηνίου της σημερινής εξουσίας υποκατέστησαν και πάλι το Κοινοβούλιο, αυτοαναγορευόμενοι σε «εθνικούς δικαστές». Όλοι θυμούνται τα πρωτοφανή εξωθεσμικά παζάρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιοι θα ενταχθούν στο «κάδρο» των ενόχων και όλοι γνωρίζουν πώς υπαγορεύθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο η προσθήκη, την τελευταία στιγμή, και του δικού μου ονόματος, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξή μου, άμεση ή έμμεση, στην υπόθεση.
Αυτή είναι η κάθαρση που θέλουν. Να παραπέμπουν, «στη ζούλα», εμένα που ΔΕΝ υπέγραψα καμία σύμβαση με τη Siemens και να απαλλάσσουν όσους υπέγραψαν και είχαν την πολιτική ευθύνη των χειρισμών.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ή διαχειρίστηκα οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με την εταιρεία Siemens. Ωστόσο παραπέμπομαι στην τακτική Δικαιοσύνη, χωρίς συζήτηση, χωρίς να μου δοθεί η νόμιμη δυνατότητα να εξηγήσω στους βουλευτές τι συνέβη, χωρίς απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που, στο τέλος, είναι και η μόνη αρμόδια να κρίνει. Ρωτώ: ποιος, ποιοι και με ποια διαδικασία θα μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι τέτοιο, αν όχι η Ολομέλεια της Βουλής;
Είναι σαφές ότι αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το δρόμο της εκτροπής, για να αποφύγουν μια ακόμα πολιτική ήττα, που θα συνιστούσε η καταψήφιση από τη Βουλή της πρότασης παραπομπής μου για αυτή την υπόθεση.
Γιατί τώρα οι 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν ότι επήλθε η αποσβεστική προθεσμία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για το έγκλημα της δωροδοκίας, ενώ λίγες μέρες πριν, για την υπόθεση των υποβρυχίων, αυτό δεν ίσχυε; Γιατί οι 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, στέλνουν με την πρότασή τους απ’ ευθείας στην τακτική δικαιοσύνη τη διερεύνηση του εγκλήματος νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος, ενώ λίγες ημέρες πριν σύστησαν προκαταρκτική επιτροπή και κράτησαν στη Βουλή όλα τα στοιχεία; Πότε λειτούργησαν σύμφωνα με το νόμο, τότε ή τώρα; Πότε λένε την αλήθεια, τότε ή τώρα;
Καταγγέλλω την κραυγαλέα πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την επιλεκτική στοχοποίηση και την ενοχοποίησή μου χωρίς κανένα στοιχείο και για αυτή την υπόθεση. Υπέρτατος στόχος τους, η στάχτη στα μάτια του λαού, ο αποπροσανατολισμός από τα μεγάλα προβλήματα. Κάνουν λάθος όμως, αν νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο που διαμαρτύρεται. Υπηρέτες φτωχού πολιτικού νου μόνο, σκέφτονται ακόμα ότι με πολιτικά θυσιαστήρια εσωκομματικών αντιπάλων, μπορούν σήμερα να κερδίσουν παράταση χρόνου, όταν μάλιστα ο λαός ήδη τους δείχνει το δρόμο προς τα «αποδυτήρια».
Καταγγέλλω την προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου SIEMENS, με την επιχείρηση να «χωρέσει» η πολυδιαφημισμένη «κάθαρση» στην πολιτική σκοπιμότητα και στις παρασκηνιακές δικομματικές συμφωνίες. Εύλογα διερωτάται ο καθένας, τι ήταν αυτό που επέβαλε τη συγκάλυψη, ποιους και γιατί θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία να καλύψει και ποιες ευθύνες να συσκοτίσει.
Για τα αναφερόμενα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνω ότι κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξε καμία σχέση ή συνεργασία με την εταιρεία SIEMENS. Στο πρόγραμμα των Patriot, η SIEMENS λειτούργησε ως υπεργολάβος της αναδόχου αμερικανικής εταιρείας για ένα μικρό τμήμα του έργου. Η επιλογή της ως υπεργολάβου έγινε από την ανάδοχο αμερικανική εταιρεία και όχι από το ΥΠΕΘΑ και το συνολικό κόστος του έργου της SIEMENS για τα Patriot ήταν 19 εκατ. δολάρια. Το ανυπόστατο και γελοίο του κατηγορητηρίου εναντίον μου φαίνεται και από μόνο το γεγονός ότι υιοθετείται -παρά το κραυγαλέα άτοπο- η γενική και αόριστη αναφορά του αρχιμιζαδόρου Σίκατσεκ ότι δήθεν η Siemens έδωσε μίζες 10 εκατ. ευρώ, -δηλαδή 14 εκατ. δολάρια-, για να πάρει ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 19 εκατ. δολαρίων! 
Η σημερινή μεθόδευση αποδεικνύει την πολιτική και ηθική χρεοκοπία των εμπνευστών της, που δυστυχώς είναι ολοκληρωτική και όχι «επιλεκτική», αλλά και τη βαριά πολιτική ευθύνη όσων τη στηρίζουν ή την ανέχονται.
------------------
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ