Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

King Tiger: Η σπάνια βόλτα του Βασιλιά των αρμάτων μάχης στην επίδειξη Militracks 2018 - ΒΙΝΤΕΟ

16.09.2018 | 22:00
 Στη φετινή επίδειξη Militracks 2018, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στο Overloon της Ολλανδίας έκλεψε την παράσταση ένας θρύλος, ένα άρμα μάχης King Tiger (Βασιλιάς Τίγρης - Tiger II), το οποίο πραγματοποίησε μια σπάνια βόλτα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα σε δασώδη περιοχή.

Το Militracks είναι ένα διεθνές τεχνολογικό στρατιωτικό γεγονός που φιλοξενεί οχήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και διεξάγεται από το Μουσείου του Overloon  στην Ολλανδία σε ετήσια βάση.

Στην φετινή εκδήλωση, ένα ανακαινισμένο King Tiger έκανε μια σπάνια εμφάνιση, σχεδόν 75 χρόνια μετά την κατασκευή του.

Ο Panzerkampfwagen VI Tiger ΙΙ (Τίγρης ΙΙ) ή και Königstiger (βασιλικός τίγρης) - King Tiger, ήταν μαζί με το "αδελφό" του Tiger I, τα πιο φημισμένα άρματα μάχης της Ναζιστικής Γερμανίας, παρ'όλο που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την ροή του πολέμου, κυρίως λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ωστόσο, είναι γνωστή η υπεροχή του στο πεδίο των μαχών, καθώς κατέχει το απίστευτο ρεκόρ να μην έχει διατρηθεί ποτέ η εμπρόσθια θωράκισή του των 150 χλστ. και κλίσης 50 μοιρών.

Η εμφάνιση του King Tiger σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης κατά την διάρκεια του τέλους του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκαλούσε τον θαυμασμό, αλλά και τον τρόμο στους αντιπάλους του, κυρίως δε στα πληρώματα των άλλων αρμάτων μάχης που καλούνταν να το αντιμετωπίσουν.

Σήμερα ελάχιστα King Tiger έχουν επιζήσει και βρίσκονται σε επιλεγμένα μουσεία ανά τον κόσμο, γεγονός που καθιστά την εξόρμηση του Βασιλιά Τίγρη στο παρακάτω βίντεο, ένα ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα.

Δείτε το βίντεο:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ