Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Κλίμα πλήρους αβεβαιότητας για την Συμφωνία ενώ μια ήττα δεν είναι αναπόφευκτη

10.03.2019 | 13:35
Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία “πλήρη αβεβαιότητα” εάν τα μέλη του κοινοβουλίου απορρίψουν την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι κατά την γνώμη του, μία ήττα δεν είναι αναπόφευκτη.

“Στην περίπτωση μη θετικής εξέλιξης της ψηφοφορίας την Τρίτη, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι συνολική αβεβαιότητα – που αποτελεί την μόνη βεβαιότητα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ωστόσο, το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μία εναλλακτική συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ, μέσα σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Τζον ΜακΝτόνελ, προσθέτοντας ότι αναμένει την απόρριψη της συμφωνίας της κυβέρνησης.

“Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε... Η συμφωνία για τους Εργατικούς θα ήταν ζήτημα εβδομάδων και η ΕΕ προσβλέπει θετικά σε αυτό. Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε, το βλέπουν αυτό, ως τη βάση για την διεξαγωγή των κατάλληλων διαπραγματεύσεων,” δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ