Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόλαση φωτιάς σε δεξαμενές πετρελαίου στην Λιβύη!

28.07.2014 | 15:30
Η τεράστια πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, την οποία προκάλεσε η ρίψη ρουκετών, έχει τεθεί πλέον «εκτός ελέγχου», ενώ οι πυροσβέστες αποχώρησαν από την περιοχή καθώς οι μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες ξανάρχισαν, όπως δήλωσε πριν από λίγο ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου (NOC) της Λιβύης. «Είναι εκτός ελέγχου. Η δεύτερη δεξαμενή χτυπήθηκε και οι πυροσβέστες αποσύρθηκαν οριστικά από το σημείο, καθώς οι μάχες ξανάρχισαν στην περιοχή», είπε ο Μοχάμεντ αλ Χαράι, ο εκπρόσωπος της NOC.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία ζητεί διεθνή βοήθεια.

Η κυβέρνηση της Λιβύης εξάλλου κάλεσε από την πλευρά της «τους πολίτες οι οποίοι κατοικούν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σημείο (της πυρκαγιάς) να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως».

Η κατάσταση, ανέφερε η κυβέρνηση της Λιβύης, είναι πλέον «πολύ επικίνδυνη» καθώς φλέγεται και μια δεύτερη τεράστια δεξαμενή καυσίμων.
«Η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς και σε μια δεύτερη δεξαμενή (αποθήκευσης) παραγώγων πετρελαίου», προειδοποίησε η λιβυκή κυβέρνηση και πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί «μια ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή με συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής όταν μια ρουκέτα έπληξε μια δεξαμενή που περιέχει πάνω από 6 εκατ. λίτρα καυσίμων. Οι δεξαμενές αυτές βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης—θέατρο από την 13η Ιουλίου σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες. Συνολικά περιέχουν 90 εκατ. λίτρα καυσίμων, ενώ υπάρχει επίσης μια δεξαμενή αποθήκευσης αερίου για οικιακή χρήση στο σημείο.

Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λιβύης προσπαθούσαν χθες να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με περιορισμένα μέσα.

Η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της κάλεσε για νιοστή φορά να κηρυχθεί μια «άμεση εκεχειρία» στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Λιβύης κάλεσε τις αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές ομάδες να σταματήσουν τις συγκρούσεις στην Τρίπολη ώστε να μπορέσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δεξαμενές πετρελαίου!

Η φωτιά ξέσπασε στις δεξαμενές όταν μια ρουκέτα έπληξε τη μία από αυτές, η οποία περιέχει 6,6 εκατ. λίτρα καυσίμου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αλ Ουάσατ. Συνολικά, οι δεξαμενές στο χώρο αποθήκευσης αυτόν περιέχουν τουλάχιστον 90 εκατ. λίτρα καυσίμου.

Μετά την 13η Ιουλίου μια ισλαμιστική παραστρατιωτική ομάδα από την πόλη Μισράτα, 200 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, εμπλέκεται σε συγκρούσεις με μια ομάδα ενόπλων από την βορειοδυτική πόλη Ζιντάν.

Η τελευταία έλεγχε το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια στο αεροδρόμιο αλλά και σε αεροσκάφη, ωθώντας τις αρχές να αναστείλουν τις πτήσεις.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη μετά την ανατροπή του Καντάφι. Η χώρα της βόρειας Αφρικής συνεχίζει να σπαράσσεται από πολιτικές έριδες και λόγω της εξάπλωσης των παραστρατιωτικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισραηλινές γυναίκες "βόμβες" ποζάρουν με τα εσώρουχα για να στηρίξουν τους στρατιώτες τους

Τι γίνεται στους γυναικείους θαλάμους του Ισραηλινού στρατού;Για δείτε στο βίντεο

50 ισραηλινοί έφεδροι λένε όχι στον πόλεμο και δεν πιάνουν όπλο! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ