Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν : Διαμήνυσε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στην Κύπρο λόγω του μεταναστευτικού

27.09.2018 | 19:19
Η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη περισσότερο, για την ελάφρυνση της πίεσης από τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Νατάσα Μπερτώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, σε συνέχεια των στοιχείων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat και έφεραν την Κύπρο να δέχεται τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της, στην ΕΕ.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αφού υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε προς αυτόν τον σκοπό επιστολή στον Πρόεδρο Γιούνκερ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ του απάντησε σχετικά, σημείωσε ότι ο Επίτροπος Αβραμόπουλος βρέθηκε στην Κύπρο για να διεξάγει τεχνικές συζητήσεις και η EASO (ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου) έχει ξεκινήσει την κατάλληλη προετοιμασία, στέλνοντας επί του εδάφους 12 ειδικούς για τη διαχείριση αιτήσεων.

Υπενθύμισε μάλιστα, ότι η Κύπρος στηρίζεται με ποσό ύψους 40 εκ. ευρώ για το μεταναστευτικό, εκ των οποίων τα 12 εκ. αφορούν τη δημιουργία ικανότητας διαχείρισης αφίξεων και μετεγκατάστασης.

Επιπλέον ή Κύπρος έλαβε και ένα εκ. ευρώ σε έκτακτα κονδύλια. "Ο Πρόεδρος Γιούνκερ είναι δεσμευμένος να παράσχει περισσότερη ακόμα βοήθεια", κατέληξε η εκπρόσωπος. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ