Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομπάνι: Σφοδρές μάχες Κούρδων YPG - τζιχαντιστών - ΒΙΝΤΕΟ - ΧΑΡΤΗΣ

07.01.2015 | 13:00
Οι Κούρδοι μαχητές του YPG στο Κομπάνι συνεχίζουν να μάχονται κατα του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Σύμφωνα με πηγές ελεγχουν πλεον το 80% της πόλης.

Οι Κούρδοι του YPG (Αμερικανοί στρατιώτες με τους κούρδους του YPG - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) της περιοχής του Κομπάνι που τους υποστηρίζουν οι ιρακινές δυνάμεις των Κούρδων Peshmerga (Οι Κούρδοι και οι Κούρδισσες μαχήτριες Πεσμεργκά) κατέλαβαν την περιοχή ελεγχόμενης ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγείου της αστυνομίαςόπως αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην περιοχή του Κομπάνι τον Σεπτέμβρη (Που ειναι η Κομπάνι και γιατι ειναι σημαντική; ΧΑΡΤΗΣ) και απο τότε κατέλαβε ενα μεγάλο κομμάτι της.  Ωστόσο απο τότε οι Κούρδοι μαχητές με την υποστήριξη του υπο των ΗΠΑ Συνασπισμού εχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν μια μεγάλη περιοχή.

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε οτι οι Κουρδοι μαχητές γνωστοι ως η Λαϊκή Μονάδες Προστασίας (YPG) είχαν καταλάβει την περιοχή ελεγχόμενης ασφάλειας μετά από σκληρές συγκρούσεις που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής.

Αξιωματουχος των Κούρδων στο Κομπάνι επιβεβαίωσε την έκθεση και δήλωσε οτι μαχητές του Ισλαμικού Κράτςου ελεγχουν ακόμη τις ανατολικές συνοικίες. "Ας ελπίσουμε ότι εντός των ημερών οι (YPG) οι μονάδες θα είναι σε έλεγχο του συνόλου της πόλης", είπε.
"Η πρόοδος [για τον έλεγχο της περιοχής] έχει γίνει γρήγορα και οι αεροπορικές επιδρομές ειναι πιο πυκνές".

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι υπήρξαν οκτώ αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι την Κυριακή και κατέστρεψαν 11 θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η εισβολή του Ισλαμικού Κράτους εχει στειλει χιλιάδες πρόσφυγες στη γειτονική Τουρκία και εκατοντάδες άνθρωποι εχουν σκοτωθεί στην μάχη για την πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα στη Συρία αλλα και στο γειτονικό Ιράκ.


Πηγη - Military.com/LiveLeak
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ