Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κωσταράκος κήρυξε πόλεμο κατά "συνδικαλιστών". "Όποιος διαμαρτύρεται με στολή τιμωρείται"

25.09.2012 | 22:40
Ο Α/ΓΕΕΘΑ με έγγραφό του βάζει “πάγο” στις διαμαρτυρίες στρατιωτικών με στολή και ανοίγει “μέτωπο” με τους στρατιωτικούς που έχουν την άποψη της διαμαρτυρίας με στολή.

Στο έγγραφό του ο στρατηγός Κωσταράκος, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το φαίνομενο της εμφάνισης στρατιωτικών με τη στολή σε εκδηλώσεις που έχουν τη μορφή διαμαρτυρίας και επισημαίνει ότι πρόκειται για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο και καλεί όλους τους διοικητές να εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό σ΄ ότι αφορά την πειθαρχική δίωξη όσων παραβαίνουν αυτές τις διαταγές.

Το έγγραφο Κωσταράκου αποτελεί ουσιαστικά την κήρυξη πολέμου με το “χακί κύμα διαμαρτυρίας” που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα. Που θα βγάλει και αυτός ο “πόλεμος”;

Ένα είναι βέβαιο. Το έγγραφο Κωσταράκου έρχεται λίγες ώρες μετά από την διαταγή για τη διενέργεια ΕΔΕ εναντίον αστυνομικού .Κι αυτό δείχνει ότι η επιλογή για αντιπαράθεση με στρατιωτικούς και αστυνομικούς είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή. 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ

Θέμα: Προσωπικό - Διοικητικά
  1. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο Στρατιωτικοί να συμμετέχουνσε δημόσιες μη υπηρεσιακέςεκδηλώσεις - συχνά με τη μορφή διαμαρτυρίας και μάλιστα υπό τηλεοπτική κάλυψη - με στολή παραποιημένη, ατημέλητη ή ελλειπή, γεγονός που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και επιπλέον αμαυρώνει την εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
  2. Για την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, καλούμε τα στελέχη να αναλογιστούν τις επιπτώσεις στην πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων από τέτοιου είδους ένστολη συμμετοχή σε ενέργειες αυτής της μορφής.
  3. Από τις διοικήσεις όλων των κλιμακίων απαιτώ την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών επί του θέματος στρατιωτικών νόμων και κανονισμών, εξαντλώντας την πειθαρχική δικαιοδοσία τους επί εκείνων που θα αγνοήσουν ή θα παραβούν τις διαταγές.
  4. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι αναμφισβήτητα δύσκολες καταστάσεις τις οποίες διερχόμαστε, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία και άλλοθι για ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την ισχύουσα θεσμική στρατιωτική δεοντολογία όσο και με τον κώδικα τιμής και αξιών που χαρακτηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με την στρατιωτική πειθαρχία.
  5. Τα Γενικά Επιτελεία παρακαλούνται όπως ενημερώσουν άμεσα το προσωπικό τους για την πιστή τήρηση των παραπάνω. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος για οικονομικά και "συνδικαλισμό".Παρέμβαση

"Ο Κωσταράκος μίλησε κι έγραψε ιστορία". Άποψη για το είμαστε όλοι μάχιμοι του Α/ΓΕΕΘΑ

Μήπως ο πραγματικός στόχος των κρίσεων ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος; Άρθρο του Σ.Μηχιώτη


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ