Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κούρδοι αντάρτες ισοπέδωσαν το αρχηγείο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής!

14.01.2016 | 07:37
Κούρδοι αντάρτες του PKK ισοπέδωσαν το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής στην πόλη Τσινάρ (Çınar) νοτίως του Ντιγιάρμπακιρ στην νοτιονατολική Τουρκία.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με πυροβόλα όπλα, ρουκέτες και ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Η ΧΟΥΡΙΕΤ κάνει λόγο για επίθεση από αντάρτες του PKK .

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές ώστε κατέρρευσε και διώροφη οικοδομή που βρισκόταν δίπλα στο αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έχουν καταγραφεί 5 νεκροί και 39 τραυματίες.

Ωστόσο ανεπισημες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο ακόμη και για 31 νεκρούς.

Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια εκεχειρίας, αιματηρές μάχες μαίνονται εκ νέου από το καλοκαίρι μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του PKK, τινάζοντας στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες που άρχισαν το 2012 για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων από το 1984.
Εκτός από τις παραδοσιακές ενέδρες σε αγροτικές και ορεινές περιοχές που στήνει το ΡΚΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, πολύ βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία από τη μια πλευρά και σε νεαρούς οπαδούς του κουρδικού κινήματος από την άλλη σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Η Άγκυρα άρχισε τον περασμένο μήνα μεγάλη επιχείρηση στην οποία μετέχουν περίπου 10.000 άνδρες, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων, για να καταπολεμήσει αυτούς τους αντάρτες στη Σιλώπη και το Τσίζρε και στην ιστορική περιοχή Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγάλη κουρδική πόλη της χώρας.
Πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις μάχες αυτές, οι οποίοι έχουν βυθίσει την περιοχή σε κατάσταση πολέμου.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ