Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Koύρδοι: "Ισως ξεκινήσουμε πάλι μάχες στην Τουρκία"

22.10.2013 | 13:40
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι Κούρδοι απειλούν να πάρουν και πάλι τα όπλα και να πολεμήσουν με τον τουρκικό στρατό στα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κουρδικών Οργανώσεων και από τους οπλαρχηγούς του PKK Tζεμίλ Μπαγίκ δήλωσε ξεκάθαρα πως « η Τουρκία ή θ  δεχθεί τη σοβαρή διαπραγμάτευση με το Κουρδικό κίνημα η στην Τουρκία θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος»!.
Ο Μπαγίκ τόνισε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αποδεχθεί τους όρους των Κούρδων «θα ξεκινήσει η επιστροφή των ανταρτών στην Τουρκία οι οποίοι είχαν αποχωρήσει τους προηγούμενους μήνες». Ο ίδιος υποστήριξε πως το πακέτο εκδημοκρατισμού το οποίο ανακοίνωσε ο Ερντογάν ήταν «κενό» και δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των Κούρδων.
«Παράλληλα η Τουρκία μέσω των ισλαμιστών ανταρτών καταπολεμά τους Κούρδους στη Συρία, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε οι Κούρδοι θα έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν τονν πόλεμο στην Τουρκία» δήλωσε ο Μπαγίκ.
Ο ηγέτης του PKK Αμντουλάχ Oτζαλάν είχε κηρύξει εκεχειρία και είχε καλέσει τους Κούρδους αντάρτες να αποχωρήσουν από την Τουρκία στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία το οποίο θα ανακοίνωνε ο Ερντογάν.
Όμως το «πακέτο» δεν ικανοποίησε τους Κούρδους καθώς όπως δηλώνουν δεν περιλάμβανε πολλά από τα αιτήματα τους τα οποία είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι Κούρδοι του PKK "πάγωσαν" την αποχώρησή τους από το τουρκικό έδαφος

Οτζαλάν: "Προσέξτε μην "πεθάνω" από καρδιά"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ