Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουβέλης: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

11.06.2018 | 11:06
Για αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Επιπλέον ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, σημείωσε ότι η Αθήνα έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για την προστασία τους ενώ ο τόπος διαμονής τους θα παραμείνει άγνωστος.

Ο κ. Κουβέλης είπα χαρακτηριστικά σχετικά με την αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο σε σχέση και με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών:«Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται σε τρελές ταχύτητες, στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ατύχημα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των «8» Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «εφαρμόζουμε τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος». «Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στην απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Ενώ για τη νομική πλευρά της υπόθεσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μιλώντας στην Guardian ότι «έχουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό». 


ΠΗΓΗ: www.theguardian.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ