Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουβέλης για Έλληνες Στρατιωτικούς: "Μέρος της εθνικιστικής ατζέντας Ερντογάν η κράτηση τους"

24.05.2018 | 17:10
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-24 14:48:39
Τελευταία ενημέρωση:2018-05-24 17:10:39


Σε ομιλία του σε επιτροπή της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας, έχει γίνει μέρος της εθνικιστικής ατζέντας του τούρκου προέδρου Ερντογάν.

«Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Ταυτοχρόνως ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του κ. Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Ο Φ. Κουβέλης -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ- εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας. Καθώς, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης τόνισε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται, «αντιθέτως αποκρούει» και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικώς με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες, της Λωζάνης και των Παρισίων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ