Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρατώντας ξίφος κατά της Τουρκίας ήρθε στο ΥΠΕΘΑ ο Δένδιας! Τι είπε για τους στρατιωτικούς-BINTEO

03.11.2014 | 19:42
Με στόχευση στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με μια σκληρή δήλωση προς την Τουρκία η πρώτη δήλωση του Νίκου Δένδια στο ΥΠΕΘΑ.

Ο νέος ΥΕΘΑ απευθυνόμενος προς την Τουρκία και την συμπεριφορά της ειδικά το τελευταίο διάστημα είπε «Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Απευθυνόμενος στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Δένδιας είπε ότι “αντιλαμβάνομαι τι έχετε υποστεί από τις περικοπές” και επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει σχετική αποκατάσταση των απωλειών.

Παρατήρησε δε ότι παρά τα προβλήματα λόγω της εξαετούς κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις, χάρις στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του προκατόχου του όπως και της λοιπής πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Στρατεύματος και στο υψηλό φρόνημα των στελεχών, το αξιόμαχο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο .
Αντιλαμβάνομαι, συνέχισε, τις οικονομικές θυσίες των στελεχών αλλά είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης και εμού για την αναπλήρωση κατά το δυνατόν αυτών των θυσιών.

Θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στα εθνικά μας καθήκοντα, κατέληξε ο κ. Δένδιας .
.Ο κ.Δένδιας ήρθε στο ΥΠΕΘΑ ακριβώς στις 19.00. Το υπουργείο επί της ουσίας του το παρέδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος ανέβηκε μαζί του και στο βάθρο για να ακούσουν μαζί τον Εθνικό Ύμνο

Ακολούθησε η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος από τμήματα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, χαιρέτισε διαδοχικά την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον γγ του υπουργείου Αντώνη Οικονόμου καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ