Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτη: Με τιμές ήρωα αποχαιρέτησαν τον Καπετάν Χαράλαμπο Γιανναδάκη - ΒΙΝΤΕΟ

06.03.2016 | 14:37
 Κηδεύτηκε σήμερα μια σημαντική μορφή της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη ο καπετάν Χαράλαμπος Γιανναδάκης, ο οποίος άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κ. Φασουλάκη, Αντιδημάρχων του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, η Κρήτη ταποχαιρέτησε τον τελευταίο, επίσημα αναγνωρισμένο Αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναού του Αγίου Μηνά, με τιμές που αρμόζουν σε έναν Ήρωα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός στον επικήδειο που εκφώνησε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαία μορφή του Ήρωα της Αντίστασης και στην προσφορά του στους εθνικούς αγώνες, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, μίλησε μεταξύ άλλων για τα σπουδαία κατορθώματα του Χαράλαμπου Γιανναδάκη την περίοδο της κατοχής και της δικτατορίας.

Ο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε ο εκλιπών σε δύσκολους καιρούς για την ελευθερία και την δημοκρατία στο τόπο μας, ενώ οΔήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προτερήματα του Χ. Γιανναδάκη που τον καθιστούσαν παράδειγμα προς μίμηση.

Όπως γράφει το Cretalive, ο καπετάν Χαράλαμπος Γιανναδακης, υπήρξε κορυφαία μορφή της αντίστασης της Κρήτης, συναρχηγός της ομάδας του "Σατανά" και εκ των ολίγων καπεταναίων της Αντίστασης κατά των Αρχών κατοχής, που στην καταγραφή των απομνημονευμάτων του ανέφερε ονόματα χωρίς περιστροφές για τους συνεργάτες “γκεσταμπίτες” των Γερμανών

Υπήρξε εκτός των άλλων και ο πατέρας του Νίκου Γιανναδάκη, ανανεωτή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, ο οποίος στα χρόνια της χούντας είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση από το στρατοδικείο Αθήνας, ως ιδρυτικό μέλος του “Ρήγα Φεραίου” και εξαιτίας των βασανιστηρίων απεβίωσε πρόωρα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ