Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσεις 2018: Αλλαγές "light" αποφάσισε το ΣΑΓΕ στην εξπρές συνεδρίαση

01.03.2018 | 14:32
Ολοκληρώθηκε εννεά λεπτά μετά τις δυο το μεσημέρι η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ με την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις μπήκαν στον αστερισμό των Κρίσεων για το 2018. Η διάρκεια των δύο ωρών επιβεβαίωσε πλήρως τις προβλέψεις που είχε γράψει το OnAlert για συνεδρίαση-εξπρές αφού είχε προηγηθεί η πολύμηνης προετοιμασία από τους επικεφαλής των κλάδων. Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε πλήρως και η δεύτερη πληροφορία περι μετρημένων αλλαγών. "Light αλλαγές" ήταν το μήνυμα υψηλόβαθμου στελέχους στο OnAlert.

H "στρατηγική" επιλογή των επικεφαλής των κλάδων περιόρισε κατά πολύ τη διακίνηση των σεναρίων που είθισται να οργιάζουν στο παρασκήνιο κυρίως κατά το διάστημα που προηγείται της κορυφαίας θεσμικής διαδικασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη συνεδρίαση δηλαδή του ΣΑΓΕ. Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις ανωτάτων αξιωματικών που η απόφαση του Συμβουλίου θεωρείται μονόδρομος λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό και τη συμπλήρωση του μάξιμουμ χρόνου υπηρεσίας σε αυτόν. Τέτοια είναι του Γενικού Επιθεωρητή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Μ) Χριστόφορου Σμυρλή. Στον αντίποδα δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η περίπτωση αποστρατείας του υποπτέραρχου (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης Διευθυντή του Α’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Διατηρητέος αναμένεται να κριθεί ο αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Αντίθετα εκτός Πολεμικού Ναυτικού θέλουν οι πληροφορίες να τίθεται ο Διοικητής της Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης. Στον βαθμό του αντιναυάρχου, αναμένεται όπως όλα δείχνουν να προαχθεί ο Υποναύαρχος Ιωάννης Κορακάκης ΠΝ, νυν Διευθυντής του Α' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσει να ασκεί ο υποναύαρχος ΠΝ, Σταύρος Μπάνος.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν το εύρος και το είδος των αλλαγών που θα επιφέρουν οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ στα υψηλότερα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς. Στο “μέτωπο” των αντιστρατήγων το σενάριο που εμφανίζεται ως επικρατέστερο θέλει τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρίνεται διατηρητέος και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες, κατ’ άλλους με ενεργή εμπλοκή και ρόλο - άμεσα συνυφασμένο με το Ελληνικό Special Forces Joint Command. Σε τροχιά παραμονής, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, βρίσκονται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, καθώς επίσης Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μειωμένες πιθανότητες χωρίς να θεωρείται οριστικό καταγράφουν κατά τις ίδιες πηγές η περίπτωση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανούρη. Αντίστοιχα στον “αέρα” κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ