Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσεις 2018: Koρυφώνεται η ονοματολογία - αρχίζει το τελετουργικό του ΣΑΓΕ

28.02.2018 | 13:59
Στον αστερισμό των Κρίσεων περνάνε και με το γράμμα του νόμου από τα μεσάνυχτα αυτής της Πέμπτης οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο ακόμη δεν έχει “κλειδώσει” η ημερομηνία διεξαγωγής του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, οι αποφάσεις του οποίου θα βάλουν το “νερό στο αυλάκι”. Με διακηρυγμένη την πρόθεση για αλλαγές οι οποίες δεν θα είναι βαθιές αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εκπέμπουν και ένα μήνυμα, και ταυτόχρονα τη “σιγή ασυρμάτου” από τους επικεφαλής των κλάδων, οι πληροφορίες που διακινούνται στο παρασκήνιο οργιάζουν.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν το εύρος και το είδος των αλλαγών που θα επιφέρουν οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ στα υψηλότερα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς. Στο “μέτωπο” των αντιστρατήγων το σενάριο που εμφανίζεται ως επικρατέστερο θέλει τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρίνεται διατηρητέος και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες, κατ’ άλλους με ενεργή εμπλοκή και ρόλο - άμεσα συνυφασμένο με το Ελληνικό Special Forces Joint Command. Σε τροχιά παραμονής, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, βρίσκονται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, καθώς επίσης Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μειωμένες πιθανότητες χωρίς να θεωρείται οριστικό καταγράφουν κατά τις ίδιες πηγές η περίπτωση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανούρη. Αντίστοιχα στον “αέρα” κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ