Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσεις 2018: Στην ώρα τους οι αλλαγές λέει στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή

26.01.2018 | 16:27
"Είναι πολύ νωρίς για κρίσεις." είναι χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου προκειμένου να διαλύσει τον "καπνό", περί έναρξης των Κρίσεων στις Ένοπλες για το 2018, που δημιουργήθηκε από την πρωινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και μέσω τηλεδιάσκεψης ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Η ατζέντα της όμως δεν είχε το "άρωμα" αλλαγών που ήθελαν οι πληροφορίες εντός του Στρατοπέδου Παπάγου να της προσδώσουν. Αντίθετα περιλάμβανε αμιγώς διαδικαστικά θέματα τα οποία "έχρηζαν επίλυσης" και τα οποία συζητώνται στις "τακτικού χαρακτήρα" συναντήσεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Η ίδια πηγή μάλιστα, συμπλήρωνε κατηγορηματικά: "Όλα θα γίνουν στην ώρα τους". Υπενθύμιζε δε, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το OnAlert, ότι ι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Καμμένος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα αρχηγών στις τακτικές κρίσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 'Ενοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Καμμένος με αυτόν τον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο είχε δώσει τέλος στην άκρατη σεναριολογία που ήθελε να αποφασίζονται αλλαγές στην ηγεσία και των τριών επιτελείων.

Όπως είχε δηλώσει ο κ.Καμμένος, στη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των τριών ετών από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της εθνικής άμυνας, θα γίνει σεβαστή η πρόβλεψη του νόμου που προβλέπει συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Είχε επισημάνει μάλιστα ότι αυτή θα είναι και η εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

"Κρίσεις θα υπάρχουν. Πάντως θέλω να σας πω ότι υπάρχει και ενας ψηφισμένος νόμος τον οποίο θα σεβαστούμε. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα σε επίπεδο αρχηγών δηλαδή" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο: "Ξέρετε άλλωστε ότι έχουν μια θητεία η οποία είναι ψηφισμένη δεν υπάρχει κανένα θέμα."

Ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει άριστη την συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΑ, ανιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και επανέλαβε: Δεν υπάρχει θέμα κρίσεων αρχηγών". Ωστόσο διευκρίνισε: "Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες κρίσεις στο πλαίσιο των αναγκών της διοίκησης."

Στο επίμονο και διευκρινιστικό ερώτημα: "Άρα η ηγεσία παραμένει ως έχει; απάντησε λακωνικά και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: "Η πρόταση μας προς το ΚΥΣΕΑ αυτή θα είναι" είχε πει ο κ. Καμμένος. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ