Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσεις Αρχηγών με ανατροπή - Ο αντιστράτηγος Μανωλάς δεύτερο φαβορί για Α/ΓΕΕΘΑ

25.09.2013 | 00:01
“Θα χυθεί αίμα” στις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που έρχονται. Αν “περάσει” το σχέδιο που έχουν εισηγηθεί κάποιοι από τους επιτελείς του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όλα τα μέχρι τώρα προγνωστικά ανατρέπονται και στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ θα τοποθετηθεί ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς ,διοικητής Στρατιάς. 

Τον αντιστράτηγο Μανωλά ήθελε να τον τοποθετήσει Α/ΓΕΣ στις τελευταίες κρίσεις ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η επιλογή του αντιστράτηγου Μανωλά μπορεί να προκαλέσει “αναταραχή” ωστόσο οι εισηγητές αυτής άποψης παρουσιάζουν  ως “ισχυρό χαρτί” το βιογραφικό του αντιστράτηγου ο οποίος αποφοίτησε από τη ΣΣΕ το 1980.


•Επιλέχθηκε από τις  Ειδικές Δυνάμεις και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

•Εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου.

•Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995).

Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη η οποία και αναπτύχθηκε στην Βοσνία Εργεγοβίνη και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του BELUGA γκρουπ στην πόλη του Βίσοκο για 2 1/2 χρόνια στις αποστολές IFOR και την SFOR.

•Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφοιτεί από τη Σχολή Πολέμου και διοικεί το 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών το 1999.

•Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Εν τω μεταξύ αναλαμβάνει τη διοίκηση του ελληνικού τάγματος στην ISAF για έξι μήνες (Δεκ. 2001-τέλη Μαΐου του 2002).

Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοιτά από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών.

•Από το 2005-2008 υπηρετεί στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια).

•Το 2009 τοποθετείται διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και ακολούθως αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την περίοδο 2010-2011.

•Το Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, στη νήσο Ρόδο. Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

•Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο.

•Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά.

Βέβαια είναι σαφές ότι η επιλογή θα συναντήσει αντιστάσεις καθώς επαναλαμβάνουμε αποτελεί εισήγηση επιτελών του Αβραμόπουλου. Υπάρχουν κι άλλες απόψεις εντός της κυβέρνησης και βέβαια κι άλλες ισορροπίες οι οποίες δεν είναι εύκολο να διαταραχθούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις έχει ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρωθεί όπως λένε οι πληροφορίες το πολύ μέχρι τη πρώτη εβδομαδα του Δεκεμβρίου. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ