Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσεις ΓΕΣ: Ο "μάγκας" Τσέλιος ήρθε Καταδρομέας κι έφυγε με ψηλά το κεφάλι

20.02.2014 | 07:01
Ήρθε Καταδρομέας και Καταδρομέας φεύγει με ψηλά το κεφάλι. Καταδρομέας ήταν πάντα. Ο Αθανάσιος Τσέλιος βρέθηκε στη θεση του Α/ΓΕΣ απρόσμενα. Δεν είχε υπηρετήσει ποτέ σε Γενικό Επιτελείο και αυτό οι …σαλονάτοι του το καταλόγιζαν ως μείον. Με τον αντιστράτηγο Τσέλιο είχαμε όλη κι όλη μια επαφή γνωριμίας στο γραφείο του . Δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να καταλάβεις ότι είναι άνθρωπος καθαρός ,αγνός και πάνω απ΄ όλα Καταδρομέας.

Το γραφείο πράγματι “δεν τον χωρούσε”. Πιθανόν οι επαφές ,οι συναντήσεις και τα τελετουργικά επίσης να μην του ταίριαζαν, γιατί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας το κυρίαρχο θέμα ήταν ο Έβρος, τα νησιά και το προσωπικό που υπηρετεί εκεί. Εκεί που τα ΄χει “φάει με το κουτάλι” ο Τσέλιος.

Επειδή στην Ελλάδα κοιτάμε πάντα τα “φρου φρου και τ΄ αρώματα” αγνοώντας πολλές φορές την ουσία μπορούμε να πούμε ότι ο Καταδρομέας Τσέλιος στους λίγους μήνες που τον άφησαν στην καρέκλα του ΓΕΣ έκανε πολλά περισσότερα από “σαλονάτους” συναδέλφους τους που δεν έχουν την τύχη να έχουν γνωρίσει τόσο καλά τα σύνορα.

Αυτό που θα κρατήσω από την ολιγόλεπτη κουβέντα με τον Αρχηγό είναι αυτό που είπε για την κριτική των δημοσιογράφων : “Εμένα χτυπάτε με όσο θέλετε. Ακόμη και κάτω από την μέση. Τον στρατό όμως όχι”. Δεν τα λένε αυτά οι “σαλονάτοι”. Μόνο οι Καταδρομείς.

Τι έκανε ο Τσέλιος τους μήνες που έμεινε; Ότι μπορούσε και δεν ήταν λίγα.

Ιδού:

•Φέτος, επιτεύχθηκε απορρόφηση του Προϋπολογισμού του ΓΕΣ στο 97,5%. Για να συμβεί αυτό είχε γίνει η μεταφορά όλων των πιστώσεων των αδιάθετων χρημάτων από κωδικό σε άλλο κωδικό μέχρι 15 Οκτωβρίου 2013, με αποτέλεσμα να δοθούν επιπλέον των διατεθέντων ως τότε άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση εγκαταστάσεων και 4 εκατομμύρια για συντήρηση μέσων, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Από τα διατιθέμενα χρήματα δεν χάθηκε ούτε ευρώ για καύσιμα.

•Το ΓΕΣ έδωσε 9 ημέρες εκτός έδρας σε Έβρο και Νησιά, 7 ημέρες στην Ξάνθη και Κομοτηνή και 3 ημέρες σε όλο το άλλο προσωπικό, τα Χριστούγεννα.

•Μέσα στο 2013 έγιναν για πρώτη φορά ασκήσεις με πραγματικά πυρά, μεγάλης και μικρής κλίμακας, την νύχτα (Νυχτερινή Αστραπή, Νικηφόρος, κτλ).

•Προχώρησε το θέμα προμήθειας των πυρομαχικών των αρμάτων 120 χιλιοστών, και επιτεύχθηκε η δέσμευση του ποσού στον προϋπολογισμό του 2013, για την προμήθεια των 12.000 πυρομαχικών.

Διαβάστε ακόμη:


"Έπεσε" το πρώτο κεφάλι αξιωματικού εν όψει κρίσεων! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ